24. 11. 2012

E.D. SEDGWICK v recenzích



Minulý týden vyšlo nové album E.D.SEDGWICK - We Were White opět u Dischord records.
První recenze píší o této novince toto:
www.czechcore.cz
www.silver-rocket.org
www.the-aardvark.cz
www.diycore.net
www.musiczone.cz

Aktuální rozhovor s Justinem je k přečtení na stránkách www.silver-rocket.org


16. 11. 2012

E.D.SEDGWICK v pátek 7.12. v Yachtu

Po třetí se E.D.SEDGWICK vrací do brna. Osudné datum 7.12. se blíží. 20.11. vychází u Dischord records nová deska „We Wear White“ jak celá zní můžeme posoudit: tady
A taky venku je klip ke skladbě "He's the One"


Bílý obleky, neoholenej rachitik za mikrofonem, vynikající zpěvačka a bezchybná dívčí rytmická sekce. Po roce, tentokrát s novou vynikající deskou „We Wear White“ v zádech, se do Prahy vrací jedna z výraznejch osobností legendárního labelu Dischord, Justin Moyer, a jeho ženský komando.
Justin Moyer je pozoruhodnej člověk v mnoha směrech: kromě hraní v kdysi důležitejch kapelách jako El Guapo, Supersystem (vydávali na Touch and Go) nebo Antelope působil jako soukromý očko, pracuje jako novinář, ale hlavně dělá hudbu, kterou si rychle oblíbíte a zapamatujete. A v tomhle případě to myslíme jako velký pozitivum. V prvním období Edie Sedgwick se věnoval (pochopitelně s obrovskou dávkou nadhledu), převlečenej do ženskejch šatů a převtělenej do warholovský krásky Edie, zpracovávání pohnutejch životních osudů celebrit americkýho showbyznysu, nejdřív jako duo s kytarou a bicíma, pak už jen sám s laptopem.
Po několika letech udělal Justin další krok: vybudoval kolem sebe kapelu složenou výhradně z žen, pozměnil název na E.D. Sedgwick, celebrity hodil za hlavu a nabídl v nejlepším slova smyslu chytlavou, jednoduchou, zábavnou a svým typickým způsobem střelenou, ovšem naprosto poctivou hudbu, s občasnými výpady na teritorium funku nebo soulu, to všechno s patřičnou energií při živým provedení. Chcete jména? OK, tak třeba The Make-Up, Q And Not U, The Breeders a Kool And The Gang. Aktuální deska nabízí sound E.D. Sedgwick v ještě vybroušenější a možná trochu garážovější podobě: můžete si bejt jistý, že v bílém odění Justin, JosaFeen, Jess a Kristina vás na koncertě nenechají ani na vteřinu stát v klidu.
E.D. Sedgwick absolvujou svoje současný evropský turné s duem Crime (ex-Sissters) jako předkapelou.

E. D. Sedgwick a Crime na dalších koncertech v Česku:
2/12 Praha, 007
3/12 Ústí nad Labem, Mumie
4/12 Hradec Králové, Klub 4
6/12 Olomouc, Mitril
7/12 Brno, Yacht (+ MY DEAD CAT, CRIME (D))
8/12 Jihlava, Ježek

www.silver-rocket.org
www.ediesedgwick.biz