10. 4. 2013

LECHEROUS GAZE (USA) + DANAVA (USA) + ARGONAUT



28.4.Praha - 007
30.4. Brno - Kabinet Múz, 20.00 (+ARGONAUT)


Osvědčená dvojka se vrací zpátky do Evropy a k nám rovnou na dva koncerty. 28.4. vystoupí opět v pražském klubu 007 a den před státním svátkem 30.4. zavítájí konečně i do brněnského klubu Kabinet Múz.


Oaklandská parta LECHEROUS GAZE, vznikla po rozpadu u nás známých Annihiliation Time. Půjdeme-li ještě více do hloubky kytarista Graham Clise se tu prohnal se svými Holier Than Thou? a coby kytarový technik stojí za kapelou Dinosaur Jr. Basák Chris Grande má za sebou etapu v Saviours. Jejich žánr trefně vystihuje tvrzení, že Lecherous Gaze zní jako když punk potkal hard rock. Vliv Black Flag, The Ramones a Thin Lizzy je zde nepřeslechnutelný. Stejně tak uctívání kytarového boha Jimi Hendrixe a taky otce rock’n’rollu Chucka Berryho. Po singlu a 3-way splitu  Danava/Earthless/Lecherous Gaze (Kemado rec) přichází do kapely nový zpěvák Zaryan Zaidi, který stojí i za novou deskou "On the Skids" která vyšla u Tee Pee records (High On Fire, Graveyard, Witch,…).

Portlandská parta DANAVA je věrná labelu Kemado (The Sword, Saviours,…). Ctí rockové & heavy Hemisphere of Shadows.
metalové postupy silně obohacené psychedelickým rockem a space rockem, který hravě přesahuje hranice známých galaxií. Přestože je Danava současná kapela z 21. století (2003), zní naprosto věrně jako stará rocková legenda z roku 1970, kdy hard rock, kyselinová psychedelie a heavy metal byly jako jedno tělo. Danava je jedinečná inkarnace starých kultovních smeček jako Hawkwind, Black Sabbath, Blue Cheer a UFO. Přesto všechno je svá, originální, netradiční a dokazuje tím, že i po těch uplynulých 40 letech je pořád co vymýšlet. Na svém kontě má kromě spousty singlů také tři velké desky, kdy ta poslední nese název

Brněnský úterní koncert zahájí hradecká parta ARGONAUT, což je stoner odpověď členů kapel Elektročas, Zkouška sirén a Fake Plastic Trees.



ARGONAUT

Více info:

Žádné komentáře:

Okomentovat