24. 2. 2018

SINLENT ERA (USA) + I AM PENTAGON + ARALKUM


26.3. KABINET MÚZ - Brno, Sukova 4, 20.00


SILENT ERA (USA, melodický punk/HC) 
Kalifornská čtveřice hrající politický a zároveň melodický punk právě vydala po demo kazetě a 7" svoji debutovou velkou desku s názvem "O Horizon". O vydání se postaralo u nás dobře zapsané vydavatelství Sabotage records. Svižný rytmus a výrazný dívčí vokál nás odvane z Oaklandu do Polska, konkrétně navodí zlatou etapu kapely Post-Regiment, melodická a zároveň značně náladová kytara zase připomene nebožtíka Dickie Hammonda, zejména jeho melo - HC kapely včele s HDQ nebo rané LEATHERFACE. Nasazení a rychlost trochu brání označit SILENT ERA za post punk, ale ta tížívá zároveň potemnělá nálada se zvuku kapely drží jako lesk na černém sametu. V sestavě najdeme nejen v Brně známe členy THE NEW FLESH, ale také hráče a hráčky z Criaturas, Deskonocidos, Neon Piss a samotného kytaristu Matta pak můžeme znát díky článkům a rádiovému pořadu v  legendárním Maximum Rocknroll.

I AM PENTAGON (CZ, hardcore)
Kapela složená ze členů kapel jako např. Kovadlina, Balaclava, Kevorkian nebo the Airbags vychází primárně z melodického devadesátkového hard coru, ale drží ho spíše ve středním tempu a pod tlakem emocí. Minulý rok vyšla na Damage Done deska "Zdi nemluví", letos je v očekávání nahrávka nová, o jejíž vydání se postará zbrusu nový label Pushteek records.
www.facebook.com/iampentagon

ARALKUM (CZ, neocrust)
Členové a členka GATTACA, EMPTY HALL OF FAME, APOLITA, ROSA PARKS nebo HLEDÁNÍ a jejich temná vize tohoto světa. Hardcore prošpikovaný neocrustovou melodií jdoucí po stopách From Ashes Rise, Masakari. Po demo kazetě a EP je v očekávání 4-way split sedmipalec s KOVADLINOU, EMPTY HALL OF FAME a ANNE M. CHRISTIANSEN.
https://aralkum.bandcamp.com

Žádné komentáře:

Okomentovat